Salı, Eylül 4

12 Sik Adam

Eveet, sezonu açma şerefine nail olduğum için mutlu muyum? Tabii ki değilim. Sörf yemem... Gol... Tabbi ki yerim.

Garnett takası, Seatle'ın off-season harekatları vs yazacak bir sürü konu olmasına karşın yazı yazdıracak ilhan bir türlü gelmek bilmediğinden yazmadım blokumuza. Ve o gözü adeta göz olasıca ilhan şu an yanımda oturmakta. Bu beklenmedik ziyaretin sebebi de tabii ki gururumuz, biricik milli takımımız; 12 sik adam. Litvanya maçı henüz sona ermişken, duygularım henüz taze, Hidayet'in beynimde oluşturduğu sızı baki iken yazıyo olmanın rahatlatıcı, iyileştirici bir etkisi de yok amına koyim.

Hemen dilimin ucuna kadar gelmişken söyleyeyim; "Ben sizin gibi takımın taaamını sikeyim!" Tanjeviç'in de yaşını başını sikeyim. Bu maçın nesinden bahsetsem diye düşünüyorum; aklıma yaklaşık 32 tane şey geliyor. Herbiri de birbirinden beter. İşin kötü yanı ise bunun böyle olcağını aylardır bilmemiz. Bu söz konusu ayları İtalya'da ne sikime yaradıği belli olmayan bir kampta geçiren densiz ibnelere (bir de yeri geldikçe hayvan litvanyalılara) bir kaç sualim olacak:
  • Be ibneler, milli takımda oynuyosunuz, kaç senedir basketbol oynuyosunuz; bir pikenrol savunmasını nasıl beceremezsiniz? (Ben söyleyeyim nasıl becerebileceğinizi; nezaketen 3 yahut yerine göre 4 tane ekstra adım atıp adamınızı yakalayarak/şov ap yaparak, ota boka yarrağa küreğe siviç yapmayarak.)
  • Be ibne tanyeviç, Litvanya her hücumda göbekte, üçlüğün orda piken rol oynayarak yaklasık 120 sayı attı. Sen bunu görmüyor musun?
  • Be yasikeviçyus; sen insan mısın?
  • Şaşı gözünü sevdiğimin hidayet'i, peki sen insan mısın? 18 sayı atmış adam: 5/16 ile. 6/10 da serbest atmış. büyük yetenek... Fade-away'lerin olsun, kırosovırların olsun maça renk katan bir insansın: Allah senin belanı versin.
  • Ulan Arsen İlyasov, kafadan 4 yaş büyütme oluğun zaten resmi evraklarlan sabit. ama ben işkillenmeye başladım 3-5 de üstüne kıyak yapmışlar gibi geliyor, kariyerin baş aşağı düşüşte. Naabıyon?
  • Be All-Ştar Memet Okur, SA serisindeki performansın bile altına nasıl düşebiliyosun? NBA'de All-Star olan adam 3/10 ile, 27 dakikada 11 sayı atıp 10 rubavunt çekse; double double yapsa ne boka yarar?
  • Tekrar Tanjeviç, sen naabıyon? Takım 12/34 ikilik, 8/26 üçlük kullanmış! O 26 üçlüğün 2si Ermal ayısından, 2si Kerem hayvanından, 1i Kaya irisinden, 3ü de Mehmet'ten (toplam isabet tam olaraktan zıfır) geliyo, sen orda ne sikim yemeye duruyosun? Takım savunmada Potaspor tandansı yakalamış, o yetmezmiş gibi bi de hücumda Kartalspor ekolünü uyguluyo. Ve fakat takımda CorCor klasında adam yok. Bi tane set yapmadılar, üst üste 4 pas olmadı (sanki selçuk'la kemal'den teşekkül eden fener orta sahası amına koyim), penetre eden olmadı. Herkes allah ne verdiyse salladı, Efes-Fener serisinin etkisinde kaldılar herhalde; bunun yorumunu Görkan'a bırakıyorum. Ama şunu söyleyeyim, beynimin sağ lobuna girip vücudumun sol nahiyesini uyusturan ince sızıdan Tanyeviç sorumludur. Kaç sene oldu bi adım atmadı şu takım, bir nebze gelişmedi: istikrarını sikeyim senin.
  • Son olarak tekrar Tanyeviç: "Katiyyen geri koşmamamak" taktiğini rakibi fast break atmaya zorlayıp güçten düşürmek amaçlı mı geliştirdin? O fast breakler boyunca böbreklerime ağrılar girdi, allah bir kez daha belanı versin.

Gördüğünüz üzere -aşırı milliyetçi, kuvvacı ve kızılelmacı da olmamın yadsınamaz katkısıyla- ellerim ayaklarım titremekte. Ama yandığım şudur: Bu maçı izliycem diye Eurobasket'in sitesine 3.99 dolar verdim. O doları Japonya'da yatırım amaçlı kullanabilir ve Japon mucizesine ufak da olsa bir katkıda bulunablirdim halbuse... Olmadı.. Önümüzdeki maçlara bakmayacaz. Çünkü bu gidişle -yarın Nowitzki uzaylısından yaklasık 40 sayı yiyip yenileceğimiz zaten kesin- Çekoslavakya'ya da yenilip grup sonuncusu olursak şaşırmayacam. Ama şaşırmamam, hatta kötü sonuca hazır olmam, maçı izlerken gerim gerim gerilmemi engellemiyor. 2001'den beri her yaz bünyemde zafiyet yaratan bu takıma son uyarımı veriyorum: Bir maç daha böyle oynarsanız MTK'ya yenilen Fener'len nasıl bozuştuysam aha aynı şekilde bozuşurum sizlen. Ayağınızı denk alasınız!

Hiç yorum yok: